ZTE.HU/TRANSFER - Átigazolási hírek, pletykák - Pernambuco az NB I-ben folytatja?

TOVÁBB A FÓRUMRA

ZTE.HU/TRANSFER

Külföldi honlapokon megjelent átigazolási hírek, pletykák, cikkek, interjúkPernambuco az NB I-ben folytatja?

| Egyéb magyar vonatkozású

Először is hadd mondjunk köszönetet a csakfoci.hu, az nb1.hu, az nso.hu és a többi magyar internetes sportportál lelkes dolgozóinak (budai, bíró, beringer, nyikes és társai), akik napról-napra, nem mindennapi erőfeszítéseket hozva, időt, erőt és energiát nem kímélve szerzik be híreiket tőlünk, anélkül, hogy egy mondatban is megemlítenék, hogy honnan nyerik azokat. (Reméljük reggel azért a tükörbe tudnak nézni ezek a derék emberek!)

A kazah meta-ratings.kz információi szerint a magyar bajnokságban folytatja pályafutását a kazah élvonalban jelenleg 4.helyen álló Qyzyljar Petropavlovsk együttesének 25 éves brazil támadó középpályása, Pernambuco.

A lap szerint Pernambuco sérülés miatt kihagyta a legutóbbi két mérkőzést, és Európába utazott gyógykezelésre. Viszont a hírek szerint már nem is tervezi, hogy visszatér Kazahsztánba, mivel hamarosan aláír az egyik magyar klubhoz. (Konkrét klubot nem említenek a cikkben.)

A 187 cm magas, elsősorban jobb és balszélsőként, illetve támadóként bevethető ballábas labdarúgó az idei szezonban 8 bajnokin lépett pályára és 4 gólt szerzett ezeken a találkozókon. Ősszel még a moldáv Sheriff Tiraspol játékosa volt, ezért játszott a BL-selejtezőkön is (6 mérkőzés, 324 játékperc), majd az Európa Liga csoportkörében is (6 mérkőzés, 256 perc játék). A moldáv bajnokság őszi felében 10 bajnokin 1 gólt szerzett és adott két gólpasszt.

José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, művésznevén Pernambuco 1998. április 28-án született Recifében (Pernambuco állam, Brazília). A 187 cm magas, ballábas labdarúgó a Portuguesa együttesében ismerkedett meg a labdarúgással, majd 2018 májusában a szintén brazil Jaguariuna csapatához igazolt. 2019 februárjában került Európába, az ukrán PFC Lviv gárdájához.

2020 februárjában kölcsönadták Grúziába, a Dinamo Tbiliszinek. Egy évvel később visszatért az ukrán klubhoz, de nem sokáig maradt, mert 2021 májusában a norvég Bodø/Glimt vette kölcsön az ukránoktól. Fél évet töltött Norvégiában (bajnok lett), így 2021 végén visszatért Ukrajnába. Újabb kölcsönadás következett a brazilnak, ezúttal a moldáv bajnok Sheriff Tiraspol vette kölcsön a 2022-es naptári évre (A Sheriff játékosaként bajnok és kupagyőztes lett). A kölcsön lejártát követően 2023 márciusában végleg távozott az ukránoktól, ezúttal Kazahsztánba, a Qyzyljar Petropavlovsk csapatához. A transfermarkt.de szerint az év végéig élő szerződés köti Pernambucót a kazah együtteshez, piaci értékét 700 ezer euróra becsüli a transfermarkt.de.

A Bodø/Glimt színeiben játszott Konferencia Liga selejtezőn, majd 1 alkalommal a csoportkörben is, a grúz bajnok Dinamo Tbiliszi együttesével BL és EL selejtezőkön is pályára lépett, míg a Sheriff Tiraspollal BL-selejtezőkön és az EL csoportkörben is játszott, így összesen 19 európai kupamérkőzésen lépett eddig pályára karrierje során (2 gól, 1 gólpassz). Norvég bajnok, illetve moldáv bajnok és kupagyőztes.

Pályafutása számokban:

Ukrán I.o (rájátszással): 30 mérkőzés, 3 gól
Norvég I.o: 8 mérkőzés
Moldáv I.o: 20 mérkőzés, 4 gól, 3 gólpassz
Grúz I.o: 14 mérkőzés, 2 gól, 4 gólpassz
Kazah I.o: 8 mérkőzés, 4 gól, 1 gólpassz

Legszebb pillanatai a Sheriff Tiraspol játékosaként

Pernambuco a Sheriff Tiraspol játékosaként

Összeállítás a Dinamo Tbiliszinél töltött időszakáról

Kommentek

comments powered by Disqus